Трюдо і Шольц: рішення Канади віддати турбіну «Північного потоку» не дало Путіну розколоти Захід

11:00 23.08.2022

Лідери Німеччини та Канади Олаф Шольц і Джастін Трюдо у понеділок під час зустрічі в Оттаві знову захистили рішення передати російському «Газпрому» турбіну для «Північного потоку» фактично в обхід власних санкцій.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на CNN.

«Це було важливе рішення, тому що воно викрило стратегію Путіна, яка спрямована на розкол союзників, яка спрямована на те, щоб вплинути на підтримку України, і якщо ми будемо триматися разом, то ми зможемо виключити саме це», – заявив Шольц.

Він додав, що Росія «більше не є надійним діловим партнером»: «Вона скоротила постачання газу по всій Європі, завжди посилаючись на технічні причини, яких ніколи не існувало. І тому важливо, щоб ми не потрапили в пастку Путіна і трималися разом і стояли разом».

Своєю чергою прем’єр-міністр Канади наголосив, що Європа та Німеччина продовжуватимуть залежати в найближчі рік-два від імпорту російського газу.

«Те, що ми зробили, повернувши цю турбіну, – усунули виправдання, що Росія повинна була звинуватити когось іншого у своєму рішенні використовувати енергетичну політику як зброю», – вважає Трюдо.

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц, виправдовуючи рішення Канади передати турбіну «Північного потоку» Росії, заявляв, що це позбавило Кремль приводу припинити постачання природного газу до Європи.

Ще на цю тему