Зерновим коридором до портів Великої Одеси пройшов найбільший караван з початку його роботи

19:00 20.08.2022

Зерновим коридором до портів Великої Одеси у п’ятницю, 19 серпня, пройшли 7 суден під завантаження агропродукцією. 

Про це повідомила прес-служба ДП «Адміністрація морських портів України», пише видання Порти України.

Згідно з повідомленням, ввечері у п’ятницю у порту Чорноморськ пришвартувалися балкери Andan Torlak (прапор — Ліберія) та Maranta (прапор — острови Кука) і танкер Filyoz (прапор — Мальта), порт Одеса почав завантаження балкерів Ganosaya (прапор — острови Кука) та Kubrosli Y (прапор — Коморські острови), а Mohamad Y (прапор — Сент-Кіттс і Невіс) очікує своєї черги, як і танкер Foyle (прапор — Мальта), що стоїть на рейді порту «Південний».

Загалом на ці судна буде завантажено близько 66,5 тис тонн пшениці, кукурудзи й олії, які попрямують до портів Франції, Судану, Туреччини та Нідерландів.

Зранку у суботу, 20 серпня, зерновим коридором у напрямку Босфору вирушили танкер Zumrut Ana та балкер Ocean S (обидва – під прапором Ліберії) з порту Чорноморськ. Згідно з даними Спільного координаційного центру (СКЦ), на борту Zumrut Ana перебувають 6,3 тис. тонн олії, Ocean S — 25 тис. тонн пшениці.

У рамках реалізації домовленостей, яки представники України, Туреччини та ООН підписали у Стамбулі, із портів Одеса, Чорноморськ і «Південний» у серпні вийшли вже 27 суден, якими вивезено 660 тис. тонн агропродукції до понад 10 країн світу.
 

Ще на цю тему