Міненерго: Україна готова допомогти Європі у боротьбі з газовим терористом

17:00 19.08.2022

Україна готова надати свої газові сховища для зберігання європейського газу та замістити своїм газопроводом потужності «Північних потоків».

Про це у п’ятницю заявив міністр енергетики Герман Галущенко, повідомляє Європейська правда.

Міністр відреагував на заклик віцеспікера Бундестагу Вольфганга Кубікі відкрити «Північний потік-2».

За його словами, Україна попереджала партнерів, що Росія намагатиметься втриматись на європейському ринку за будь-яку ціну. В тому числі через нові спроби запустити «Північний потік-2».

Він подякував міністру енергетики США Дженніфер Ґренголм за тверду впевненість про неможливість шляху назад щодо «Північного потоку-2». 

«Вона впевнена, що європейські лідери сповнені рішучості не повторити своїх помилок. І Україна готова допомогти в цьому, надавши свої газові сховища для зберігання європейського газу, а також замістивши своїм газопроводом потужності «Північних потоків», - зазначив Галущенко на своїй Facebook-сторінці.

За словами міністра, зараз головною метою цивілізованого світу «має стати перемога над газовим терористом». «Впевнений, що нам всім вистачить мужності й сили, аби вистояти у цій енергетичній війні», – додав він.

Як повідомлялося, віцеспікер Бундестагу Вольфганг Кубікі висловився за відкриття газопроводу «Північний потік-2» для заповнення газосховищ на зиму попри повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Теми:

Ще на цю тему