Латвія хоче заборонити громадянам РФ і Білорусі носіння та зберігання вогнепальної зброї

09:20 19.08.2022

Міністерство внутрішніх справ Латвії готує поправки до закону, які заборонять громадянам Росії та Білорусі носіння або зберігання вогнепальної зброї на території балтійської країни.

Про це, як пише Європейська правда, повідомляє портал Delfi.

Комісія Сейму з оборони, внутрішніх справ та запобігання корупції готова розглянути поправки у найкоротші терміни та направити на подальше затвердження до Сейму, сказав голова комісії Юріс Ранцанс.

Він підтримав пропозиції МВС, нагадавши про заяви Служби державної безпеки про ймовірні ризики при видачі дозволів на носіння зброї громадянам Росії та Білорусі в Латвії.

Депутат Сейму від Національного об'єднання Ріхард Колс також вважає, що необхідно переглянути закон про обіг зброї, який наразі дозволяє отримувати дозволи на зброю особам, які мають дозвіл на проживання в Латвії. На думку політика, органи безпеки, виходячи з міркувань національної безпеки, мають проаналізувати, чи не слід анулювати дозволи на носіння зброї, видані громадянам Росії та Білорусі. Також, на його думку, слід розглянути випадки, коли такий дозвіл надали громадянам або негромадянам Латвії, які виступали проти держави або підтримували російську агресію.

Депутат Андрєй Юдін висловив думку, що спочатку слід запросити представників МВС, щоб з'ясувати, кому з громадян Росії та Білорусі було видано дозволи на носіння вогнепальної зброї, оскільки він не думає, що міністерство видавало ці дозволи без оцінки ризиків. Однак питання про те, чи варто взагалі видавати іноземцям дозвіл на носіння вогнепальної зброї, слід обговорити. Юдін підкреслив, що не слід здіймати ажіотаж, тому що "це не партизани із сусідньої країни, які прийшли сюди, щоб завдати шкоди Латвії".

У Латвії вогнепальну зброю зареєстровано на 193 громадян Білорусі та Росії, повідомили у Державній поліції.

Теми:

Ще на цю тему