Якщо РФ припинить поставки, газу у сховищах Німеччини вистачить менше, ніж на 3 місяці

20:00 17.08.2022

Німеччині у разі повного припинення поставок з РФ буде важко мати достатню кількість природного газу, щоб пережити майбутню зиму, навіть якщо запаси будуть поповнені відповідно до урядових цілей.

Про це, як пише "Європейська правда, повідомляє Bloomberg.

За словами Клауса Мюллера, президента Федерального мережевого агентства, енергетичного регулятора країни, поповнення запасів газу на 95% до листопада покриє лише приблизно два з половиною місяці попиту на опалення, промисловість та електроенергію, якщо Росія повністю припинить постачання. Зараз сховища заповнені на 77%, що на два тижні випереджає графік.

Німеччина, яка сильно залежить від російського газу, поспішає поповнити свої зимові запаси після того, як Москва різко скоротила потік у ключовому трубопроводі Nord Stream. Уряд закликав знизити споживання, попередив про нормування, а цього тижня запровадив податок на використання газу.

"Ми трохи швидші, ніж колись, у плані заповнення сховищ, але це не ознака того, що ми можемо розслабитися", — сказав Мюллер.

За словами Мюллера, з огляду на ризик прохолоднішої осені та ймовірність подальших збоїв у постачанні, встановлена ​​урядом мета щодо заповнення сховищ на 85% до жовтня може бути складною. За його словами, досягнення листопадової цілі в 95% здається "важкодосяжним", оскільки деякі сховища потребують більше часу для заповнення.

"Я не можу обіцяти вам, що всі сховища в Німеччині будуть заповнені на 95% у листопаді, навіть за хороших умов попиту та пропозиції. У найкращому випадку три чверті з них досягнуть мети", — сказав Мюллер. "".

Потоки російського газу через "Північний потік" наразі становлять лише близько 20% потужності, що спонукало до неодноразових попереджень уряду Німеччини про те, що поставки можуть бути повністю припинені в будь-який час.

Німеччина вже вживає заходів для пом’якшення кризи поставок, включаючи угоду, укладену цього тижня щодо імпорту скрапленого природного газу через два нових термінали.

Раніше повідомлялося, що Норвегія наразі не має можливості розширити постачання газу до Німеччини та Європи.

Теми:

Ще на цю тему