У Чечні формують чотири батальйони «добровольців» на війну в Україну - розвідка

13:20 17.08.2022

Кількість російських громадян, охочих вирушити на війну в Україну, дедалі зменшується, тому кремлівське керівництво намагається активніше залучати в збройні сили рф іноземних громадян.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України, передає Укрінформ.

За даними розвідки, у московському регіоні для формування нових армійських підрозділів місцеве керівництво дало вказівку співробітникам військових комісаріатів та відділів поліції «проводити агітаційні заходи» з громадянами Узбекистану, Таджикистану та Киргизстану.

Окрім фінансового стимулу тим, хто погодиться підписати контракт та поїхати воювати в Україну, пропонується отримання російського громадянства.

Водночас у Чечні триває формування і підготовка чотирьох батальйонів для відправки на війну в Україні. За даними ГУР, значну частину «добровольців» у сформованих батальйонах складають викрадені чеченськими силовиками місцеві молоді чоловіки, здебільшого із сільської місцевості. Під загрозою кримінального переслідування за сфабрикованими звинуваченнями або під тортурами їх змушують підписувати контракти для участі у війні в Україні.

"Практика викрадення чоловіків для поповнення добровольчих військових підрозділів, які воюють в Україні на догоду Москві, породжує хвилі невдоволення серед мешканців Чечні. Громадяни республіки виказують обурення тим, що кадиров посилає мусульман брати участь і гинути на «чужій» війні двох християнських народів – росіян і українців. Така політика кадирова сприймається, як зрада мусульман", заявляють у розвідці.

Як повідомлялося, Служба безпеки України повідомила про підозру командиру мобільного загону особливого призначення росгвардії у чеченській республіці Анзону Бісаєву, який у Бучанському районі Київської області катував неповнолітнього.

Теми:

Ще на цю тему