ISW: вибухи під Джанкоєм порушать постачання загарбників у Запорізькій області

12:20 17.08.2022

Інститут вивчення війни (ISW) повідомляє, що вибухи на російському складі боєприпасів і трансформаторної підстанції в Джанкойському районі (Крим) серйозно порушили постачання армії рф на материковій частині Українию .

Передає УНН.

Деталі 

Загарбники використовували Джанкой як залізничний вузол для перекидання військ і техніки в окуповані населені пункти на півдні Запорізької області, включаючи Мелітополь. Російська влада тимчасово призупинила пасажирське залізничне сполучення з росії до Криму після нападу.

В ISW впевнені, що удар ЗСУ по логістичних об'єктах в Криму не порушить зобов'язань України перед західними партнерами щодо використання зброї, що поставляється на територію України, або заявлену політику США щодо права України застосовувати силу для відновлення контролю над всією територією, включаючи території, захоплені росією у 2014 році.

"Немає ніяких ознак того, що українські сили використовували поставлену США зброю в недавніх ударах по Криму, і малоймовірно, що вони це робили, оскільки цілі знаходяться далеко за межами досяжності наданих США систем", - кажуть експерти.

Атаки на російські позиції в Криму, ймовірно, є частиною узгодженого українського контрнаступу, спрямованого на відновлення контролю над західним берегом Дніпра.

"Російські лінії постачання з Криму безпосередньо підтримують російські сили на материковій частині України, в тому числі в західній частині Херсонської області. Контрнаступальні дії України також націлені на мости через річку Дніпро та об'єкти тилового забезпечення зс рф в окупованій Херсонській області. Кінцевим результатом цієї кампанії, ймовірно, буде порушення здатності російських військ підтримувати механізовані сили на західному березі Дніпра і захищати їх за допомогою авіації і артилерії на східному березі від українських контратак", - йдеться в повідомленні.

 

Ще на цю тему