Туреччина спростувала заяви рф щодо контракту на постачання додаткових С-400

11:20 17.08.2022

Туреччина не укладала із росією контракт на постачання додаткових систем протиповітряної оборони С-400, попри запевняння москви у протилежному.

Як повідомляє кореспондент Укрінформ про це пише Bloomberg.

“росія у вівторок 16 серпня заявила, що уклала контракт на постачання до Туреччини додаткових протиповітряних ракетних систем, але Анкара швидко заперечила, що новий контракт було підписано”, - йдеться у матеріалі.

За словами глави російської федеральної служби з військово-технологічної співпраці дмитра шугаєва, контракт передбачає місцеве виробництво у Туреччині складових російських протиповітряних систем С-400.

“Турецьке агентство військових закупівель SSB заперечило підписання другого контракту на закупівлю, наголосивши на відсутності змін до умов з часу укладення оригінальної угоди у 2017-му”, - стверджує Bloomberg.

Агентство додає, що придбання Туреччиною у росії новітніх систем у розпал війни може загострити суперечку між Анкарою та іншими членами НАТО, в тому числі США, які виступають рішуче проти придбання С-400.

Нагадаємо: у 2017-му Туреччина купила у росії одну систему С-400, попри рішучий спротив союзників по НАТО, які остерігалися конфліктів та витоків даних через несумісність техніки НАТО та рф.

Ще на цю тему