Продовольча організація ООН планує забезпечити зберігання в Україні понад 4 млн тонн зерна

12:40 16.08.2022

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FAO) співпрацює з Міністерством аграрної політики та продовольства над реалізацією Стратегії щодо підтримки зберігання зерна для вирішення поточного дефіциту зерносховищ в Україні. 

Про це повідомила прес-служба Мінагропроду, пише видання Порти України.

Спільно з Міністерством агрополітики FAO впроваджує Стратегію щодо зберігання зернових, відповідно до якої планує забезпечити зберігання 4,07 млн тонн зерна, що становить 25% від загальнонаціональної потреби. Ми вже завершили тендер і визначаємо потенційних постачальників для закупівлі рукавів для зберігання зернових із допоміжним обладнанням, а також модульних зерносховищ”, — зазначив голова офісу FAO в Україні Пʼєр Вотьє.

Він уточнив, що однією з важливих вимог для отримання обладнання для тимчасового зберігання буде реєстрація в Державному аграрному реєстрі.

Також зазначається, що FAO оновила свій План швидкого реагування та закликає виділити $115,4 млн для надання підтримки майже 1 млн жителів сільської місцевості через надання сільськогосподарської допомоги та забезпечення продовольчої безпеки для тих, хто найбільше постраждав унаслідок війни.

У межах цієї програми FAO вже надала допомогу для 80 тис. осіб у 13 областях України та продовжує надавати багатоцільову грошову допомогу для покриття основних потреб для понад 5 ти. сімей у найбільш постраждалих регіонах на сході та півдні України.

Окрім цього, найближчим часом FAO надаватиме корми для тварин, а також реалізує пілотну програму з надання ваучерів для закупівлі необхідних матеріалів у сільськогосподарських цілях. Підтримка надаватиметься переміщеним особам та приймаючим сім’ям у сільській місцевості, а також найбільш незахищеним верствам населення.

У липні представники України, Туреччини та ООН підписали у Стамбулі «Ініціативу щодо безпечного транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів», яка покликана частково розблокувати українські морські порти Одеса, Чорноморськ і «Південний» для експорту зерна та добрив.

В рамках реалізації домовленостей з українських портів у Чорному морі у серпні вийшли вже 16 суден, які вивезли понад 450 тис. тонн агропродукції до 9 країн світу.
 

Ще на цю тему