З порту «Південний» вийшов балкер із зерном для Африки

11:40 16.08.2022

У межах реалізації «зернової ініціативи» суховантажник BRAVE COMMANDER вийшов вранці 16 серпня з порту «Південний» із 23 тисячами тонн пшениці для Ефіопії.

Про це повідомиляє у Фейсбуці пресслужба Мінінфраструктури, передає Укрінформ.

«Судно BRAVE COMMANDER із зерном для Африки залишило порт «Південний». Балкер вийшов у напрямку порту Джибуті, після прибуття до якого продовольство буде доправлено споживачам в Ефіопії», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на борту судна, зафрахтованого Світовою продовольчою програмою ООН, 23 тис. тонн пшениці.

Наразі Міністерство інфраструктури та ООН опрацьовують можливості нарощування постачань продовольства для соціально незахищених верств населення Африки.

У ході реалізації Ініціативи про безпечне транспортування агропродукції вже 17 суден вирушили із українських портів, експортувавши понад 475 тис. тонн української агропродукції.

Як повідомлялося, у Стамбулі 22 липня на пропозицію Організації Об’єднаних Націй Україна, Туреччина та Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний".

Судна, які вивозять на експорт зерно з України Чорним морем, захищені спеціальною буферною зоною в 10 морських миль (близько 18,5 км).
 

Ще на цю тему