США підозрюють Індію в приховуванні російського походження пального в її експорті

09:40 16.08.2022

США висловили Індії стурбованість тим, що вона використовувала для для постачання до Нью-Йорка паливо, яке виготовлене з російської сирої нафти. 

Про це повідомив глава центрального банку Індії Майкл Патра, передає видання Порти України з посиланням на Reuters.

Міністерство фінансів США повідомило Індії, що їхнє судно підібрало нафту з російського танкера у відкритому морі та доставило її до порту Гуджарату на західному узбережжі, де її переробили та відправили далі.

Патра зазначив що йому повідомили, що російську нафту перетворюють на дистилят, який використовується для виготовлення одноразового пластику. Він не назвав індійське судно та нафтопереробника, які цим займаються.

Санкції США проти Росії за вторгнення в Україну забороняють імпорт до країни енергетичних продуктів російського походження, включаючи сиру нафту, очищене паливо, дистиляти, вугілля та газ. Водночас, Індія не приєдналась до санкцій проти Росії й не засудила те, що Росія називає «спеціальною військовою операцією в Україні».

У посольстві США в Нью-Делі заявили, що не мають коментарів.

Індія, що займає третє місце у світі з імпорту та споживання нафти, у минулому рідко купувала російську нафту. Але відколи почалася війна, індійські нафтопереробники скуповують дешеву російську нафту, якої уникали багато західних країн і компаній.
 

Ще на цю тему