Глава МЗС Естонії проти пошуку способів полегшення долі громадян РФ, постраждалих від санкцій

19:00 15.08.2022

Сенс санкцій не передбачає пошуку способів полегшення долі російських громадян - вони покликані посилити тиск на Росію та її громадян.

Про це заявив глава МЗС Естонії Урмас Рейнсалу, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на портал ERR.

"Сенс санкцій не передбачає пошуку способів полегшення участі російських громадян. Ця, як і інші санкції, покликана посилити тиск на Росію та її громадян, щоб РФ припинила агресію щодо України" - сказав міністр, відповідаючи на питання про росіян, які мають нерухомість в Естонії.

"Що стосується оплати комунальних платежів, то, звісно, на користь Естонії виконання цими людьми своїх зобов'язань. Вони повинні знайти способи, які не порушують режим санкцій" - зазначив Рейнсалу.

Водночас міністр заявив, що росіян, які мешкають в Естонії, рішення про скасування видачі віз і ануляцію вже виданих віз, не стосується.

"Заборона на в'їзд до Естонії стосується людей, які проживають у Росії. Російських громадян, які проживають в Естонії, заморозка віз ніяк не стосується. І якщо до цього моменту рахунки за квартиру люди оплачували, значить вони мають доступні способи оплати. Якщо ні – будемо з’ясовувати" - сказав Рейнсалу.

Уряд Естонії 11 серпня оголосив, що за тиждень не пускатиме росіян із виданими Естонією шенгенськими візами - з кількома винятками, а раніше країна припинила видавати громадянам туристичні візи.

Теми:

Ще на цю тему