Литва і Чехія підтримали пропозицію про заборону в'їзду для росіян на рівні ЄС

07:40 14.08.2022

Литва підтримує рішення влади Естонії заборонити росіянам в'їзд до країни, водночас у МЗС країни вважають, що візові обмеження діють більш ефективно, якщо вони ухвалюються на рівні Євросоюзу. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє національний мовник LRT.

«За початковою оцінкою відповідальних установ, рішення Естонії та Латвії по суті дуже схожі на обмеження, які нині діють у Литві… Литва послідовно виступає за санкції проти агресивних держав і дотримується позиції, що обмеження працюють більш ефективно, якщо вони застосовуються на рівні ЄС» , – сказав представник МЗС.

Чехія також підтримала заклики заборонити видачу шенгенських віз росіянам. Міністр закордонних справ Чехії Ян Липавський повідомив, що Чехія домагатиметься консенсусу з цього питання на зустрічі глав МЗС Євросоюзу наприкінці серпня у Празі. Така заборона може бути включена до чергового пакету санкцій ЄС проти росії.

Раніше Естонія оголосила, що закриє кордон для росіян із виданими країною шенгенськими візами. Це рішення стосується лише віз, виданих Естонією, і не торкається віз, виданих іншими країнами Шенгенської зони. Проте наступного тижня уряд має намір обговорити способи, як можна було б заборонити в'їзд усім громадянам росії.

Ці новини прийшли на тлі повномасштабного вторгнення росії в Україну, яке розпочалося 24 лютого.

Теми:

Ще на цю тему