У Криму з'явилися нові проукраїнські активісти після широкомасштабного вторгнення

18:00 13.08.2022

Після широкомасштабного вторгнення в Україну з'явилися нові активісти за український Крим, які ніяким чином взагалі себе не ідентифікували протягом восьми років.

Як передає Укрінформ, про це розповіла постійна представниця Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева, повідомляє Представництво у Фейсбуці.

«Після 24 лютого, з'явилася ціла плеяда нових абсолютно людей-активістів за український Крим, які ніяким чином взагалі себе не ідентифікували протягом восьми років. Міжнародним нашим партнерам я це пояснюю так: що вісім років вони тихо ненавиділи росію, в певний момент сказали, що більше не можуть терпіти і почали проявляти активності в різних формах», - зазначила Ташева.

За її словами, більшість нинішніх активістів упродовж окупації дійсно ненавиділи росію, але не проявляли себе, зараз вони бачать, що їхні зусилля, їхня активність після повномасштабного вторгнення і заяв України про обов’язкове повернення всіх окупованих територій — потрібні.

Як повідомляв Укрінформ, Ташева заявила, що південь України чинить спротив російським загарбникам, поки ЗСУ роблять свою справу.

У Криму набуває обертів рух опору окупантам: активісти розклеюють листівки із попередженнями, з'являються відео зі спаленими банерами російської символіки тощо.

Ще на цю тему