росіяни визнали, що не можуть загасити пожежу на заводі «Сателіт» у Маріуполі

16:30 07.08.2022

російські окупанти визнали, що не можуть загасити пожежу на заводі "Сателіт", підпаленому силами спротиву Маріуполя.

Про це повідомив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

"150 тонн води використали окупанти в спробі загасити завод «Сателіт», підпалений спротивом Маріуполя. Однак, на тижні на черговій нараді мчс росії визнав, що загасити не можуть", - написав радник.

За його словами, викрадення соняшника або олії неможливе через відсутність в окупантів необхідних реактивів. "Тому «Сателіт» продовжує демонструвати, що тактика вогняного спротиву Маріуполя найефективніша", - підкреслив Андрющенко.

Як повідомляв Укрінформ, 14 липня стало відомо, що завод "Сателіт" в Маріуполі підпалили українські партизани, відтоді попри спроби окупантів ліквідувати пожежу, завод продовжує горіти.

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване ворожими обстрілами.

Маріуполь сьогодні без нормального постачання світла, води, газу. Від початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тисяч - депортовані до росії та тимчасово окупованих територій Донецької області. Нині у заблокованому місті залишається понад 100 тис. жителів.

Теми:

Ще на цю тему