На півдні Туреччини другий день намагаються загасити лісову пожежу

19:20 04.08.2022

У Мерсіні, що на півдні країни, в районі Топашир спалахнула лісова пожежа. У боротьбі з вогнем задіяні шість вертольотів, 23 пожежні автоцистерни та велика кількість особового складу.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на CNN Türk.

«Вчора опівдні в лісі в районі Топасір між районами Тауруслар і Тарсус спалахнула пожежа. З повідомленням в регіон було направлено 6 вертольотів, 23 пожежні автоцистерни та велика кількість особового складу… Реагування на вогонь як з землі, так і з повітря триває другу добу», - повідомляє телеканал.

Складності приборканню вогню додає скелястий рельєф місцевості. Під час боротьби з вогнем один пожежник впав зі скелі, в результаті чого отримав легкі травми.

Вказується, що 24 липня у вказаному районі виникла пожежа, тривалими зусиллями оперативних підрозділів полум’я вдалося приборкати.

Під час лісових пожеж у Туреччині минулого року було знищено понад 160 тисяч гектарів лісу. Пожежі пошкодили 30 тисяч гектарів лісів у Манавгаті, 12,6 тис. га - у Бодрумі, 8 тис. га - у Мармарисі та 6,5 тис. га навколо Гюзельбаґа, в Анталії.

Як повідомляли правоохоронці, частина з лісових пожеж могла виникнути в результаті організованого підпалу.
 

Теми:

Ще на цю тему