Держпідприємства рф почали відправляти працівників «на військову перепідготовку» - ЗМІ

07:40 04.08.2022

Влада Ленінградської області росії розіслала державним підприємствам розпорядження про відправку працівників «на військову перепідготовку».

Як передає Укрінформ, про це пише «Новая газета. Европа» з посиланням на співробітників підприємств.

За даними видання, чоловікам віком від 18 до 60 років вручають повістки просто на робочому місці або передають через керівництво вимогу з'явитися до військкомату. Наступного дня їх відправляють до військової частини. Представник військкомату сказав виданню, що призваних на «військову перепідготовку» відряджають «ремонтувати техніку, яка через стрічку (кордон України - ред.) прибуває».

Один зі співрозмовників газети зазначив, що людей забирають незалежно від спеціальності - серед призовників були навіть кухарі. Його самого відправили на «перепідготовку», хоча він лише три роки тому демобілізувався. Інший співрозмовник видання повідомив, що зовсім не проходив строкову службу, але на завод, де працює, прийшла рознарядка, тому його відправили.

Влада росії неодноразово заявляла, що не збирається оголошувати загальну мобілізацію. При цьому відомо, що військкомати ведуть надзвичайно активну роботу: розсилають чоловікам повістки із запрошенням на «військовий облік» та рекламують «короткострокову службу» за контрактом. Крім цього, в деяких містах оголосили про створення добровольчих батальйонів.

Теми:

Ще на цю тему