Швейцарія приєдналася до сьомого пакету санкцій ЄС проти рф

10:20 04.08.2022

Швейцарія приєдналася до сьомого пакету санкцій ЄС проти Росії, включаючи ембарго на російське золото. 

Країна також заморозила активи ПАТ «Сбербанк Росії», тепер йому заборонено надавати кошти, економічні ресурси та технічні послуги. Нові обмеження стосуються і дочірніх компаній Сбербанку. Про це повідомляється на сайті Федеральної ради, пише ZN.UA.

Зазначається, що нові заходи передусім стосуються заборони на купівлю, імпорт або транспортування російського золота та виробів із нього. Послуги, пов’язані з цими товарами, також заборонені.

«Швейцарія прагне подолати глобальну продовольчу та енергетичну кризу. Федеральна рада зазначає, що жоден із заходів проти Росії не спрямований проти торгівлі сільськогосподарськими чи харчовими продуктами між третіми країнами та РФ. Щоб уникнути перебоїв у платіжних каналах, Федеральна рада зробила два нових винятки щодо операцій, пов’язаних із сільськогосподарською продукцією та поставками нафти до третіх країн, як це зробив ЄС», - йдеться у повідомленні.

Також країна додала до санкційного списку ще 54 особи та 9 організацій. Таким чином список осіб та організацій, проти яких Швейцарія запровадила санкції повністю відповідає списку ЄС.

У рамках нового пакету санкцій ЄС вніс різні коригування вже наявних заходів. Швейцарія також внесе відповідні зміни до Указу про заходи у зв'язку з ситуацією в Україні. Ці технічні зміни набудуть чинності пізніше.

Раніше Швейцарія запровадила санкції щодо 100 фізичних і юридичних осіб Росії.

Докладно з переліком російських підприємств під санкціями можна ознайомитись у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, ЄС, Канади, Великобританії та США у зв'язку з російською агресією проти України.
 

Ще на цю тему