Поступово відновимо справедливість і щодо нашого Криму- Зеленський

12:40 02.08.2022

Недостатньо принципова реакція на окупацію Криму у 2014 році та в наступні роки стала однією з передумов того, що російська агресія змогла розростися до таких масштабів.

Про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

«За роки окупації росія перетворила Крим на великий військово-тюремний табір – і десятки тисяч людей стали його жертвами. Крим став плацдармом для ударів по вільній території нашої країни... Слабка та недостатньо принципова реакція на окупацію Криму в 14-му році і в наступні роки стала однією з передумов того, що російська агресія змогла розростись до таких масштабів. Поступово відновимо справедливість і щодо нашого Криму», - заявив Зеленський.

Він нагадав, що минулого року в Україні створили Кримську платформу, і цей формат розвивається попри всі загрози та відчутну дипломатичну протидію росії.

Глава держави також повідомив, що під час телефонної розмови з президентом Франції Еммануелем Макроном запросив його взяти участь в онлайн-саміті Кримської платформи, який відбудеться у серпні.

Як повідомлялося, Володимир Зеленський 1 серпня провів телефонну розмову Еммануелем Макроном, предметні перемовини тривали півтори години. Пресслужба глави Української держави поінформувала, що лідери двох країн домовилися координувати подальші дії з надання Україні партнерами безпекової допомоги.

23 серпня 2021 року в Києві відбувся перший установчий саміт Кримської платформи за участю 46 держав та міжнародних організацій. На ньому було ухвалено декларацію, згідно з якою учасники платформи зобов'язуються не визнавати Крим російським.

На другому саміті Кримської платформи, який відбудеться 23 серпня, розглядатимуться нові виклики, що виникли після повномасштабного вторгнення росії в Україну.
 

Ще на цю тему