Влада фінського міста забрала церкву у генконсульства росії

09:40 02.08.2022

Російське генеральне консульство позбавлено права користування будівлею в історичному районі Турку Луостаринмякі, що використовувалася як церква та Клуб російського консульства.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на Helsingin Sanomat.

Влада Турку припинила право користування будівлею, а причина – загарбницька війна, розпочата Росією в Україні. Про це говорить глава відділу міжнародних справ Турку Міка Акканен.

Ця будівля - комунальна власність міста, генеральне консульство Росії в Турку використовувало будівлю як церкву та Клуб російського консульства безкоштовно.

«Раніше існувала угода між Фінляндією та Радянським Союзом про те, що консульства будуть розташовані в Турку та Ленінграді, і в обох місцях для персоналу повинна бути можливість відпочити. Між Фінляндією та Росією досі діє угода про існування генеральних консульств, а значить і угода про зону відпочинку», — каже Акканен.

Влада міста ж змінила думку щодо права користування приміщенням та не має підстав віддавати будинки у користування безоплатно. Ключі від церкви консули мають передати міському муніципалітету 1 серпня.

Будівля церкви - це пам'ятка давнини, вона розташована в історичному районі Луостаринмякі та охороняється законом.
 

Ще на цю тему