16 суден з українським збіжжям чекають на відправку в портах Одещини – Офіс президента \ Видео

17:40 01.08.2022

Найближчим часом Україна планує вийти на повну потужність перевалки сільськогосподарської продукції.

Про це повідомив заступник глави ОП Кирило Тимошенко.

«Розблокування портів – це щонайменше 1 млрд доларів валютної виручки в економіку країни. Зараз в портах Одещини залишається ще 16 суден з українським збіжжям, які чекають на відправку. Це ті, які були заблоковані в портах від кінця лютого. Разом з тим ми отримуємо заявки на прибуття нових суден для завантаження агропродукцією», – наголосив Тимошенко

За словами заступника глави Офісу президента, найближчим часом планують вийти на повну потужність перевалки сільськогосподарської продукції.

Союзники по НАТО рішуче підтримують повну реалізацію угоди про експорт українського зерна, повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

«Вітаю першу відправку українського зерна з Одеси за угодою за посередництва ООН. Я дякую нашому союзнику Туреччині за її ключову роль. Союзники по НАТО рішуче підтримують повну реалізацію угоди, щоб пом’якшити глобальну продовольчу кризу, спричинену війною Росії в Україні», – написав Столтенберг.

Перше судно з українським продовольством вийшло з Одеського порту: зерновоз Razoni під прапором Сьєрра-Леоне вирушив до Лівану з 26 тис тонн української кукурудзи. Слідкувати за його треком можна на карті від Marinetraffic.

Як заявило ВМС України, «цей вихід судна є першим і тестовим для перевірки коридору, зв’язку та інших процедур. За результатами цього виходу будуть прийматись відповідні рішення».

 

Теми:

Ще на цю тему