"Газпром" заявив про припинення поставок газу до Латвії

19:30 30.07.2022

Російське підсанкційне ПАТ «Газпром» заявило, що сьогодні припиняє постачання до Латвії. Пояснення - "через порушення умов відбору"

ПередаєУНН.

"Сьогодні ПАТ "Газпром" припинило постачання газу до Латвії в межах липневої заявки у зв'язку з порушенням умов відбору газу", - йдеться у заяві російської компанії.

Цей крок було зроблено наступного дня після того, як латвійська енергетична компанія Latvijas Gaze заявила, що купує газ у росії та платить у євро, а не в рублях, як це вимагає рф під час торгівлі з "Газпромом". Голова компанії Айгарс Калвітіс сказав, що газ не купується у російського державного гіганта "Газпром", але відмовився розкрити назву постачальника, посилаючись на "комерційну інформацію".

Латвія, як і Литва та Естонія, припинила імпорт російського газу на початку квітня.

Міністр економіки Латвії Яніс Віттенберг заявив, що уряд погодився припинити використання російського газу з 1 січня 2023 року.

Докладно з переліком російських підприємств під санкціями можна ознайомитись у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, ЄС, Канади, Великобританії та США у зв'язку з російською агресією проти України.
 

Теми:

Ще на цю тему