У Лівані затримали судно, що перевозило зерно з Криму – посол

18:00 30.07.2022

У ліванському порту Тріполі затримали судно LAODICEA під сирійським прапором із вантажем, ймовірно, українського зерна, яке раніше Крим.Реалії зафіксували в морпорті Феодосії.

Про це Крим.Реалії ексклюзивно повідомив посол України у Лівані Ігор Осташ.

Дипломат розповів, що українське посольство оперативно відреагувало на появу судна із зерном у порту Тріполі, і тепер домагається експертизи цього зерна.

«Щодо підтвердження того, що це зерно українське: звісно, для того, щоб це підтвердити, необхідно провести експертизу, а для цього потрібно, відповідно, щоб було судове рішення, і судно було заарештовано. Ми вже маємо таке судове рішення і зараз почнемо, скажімо так, судовий процес. І елементом цього, звісно, буде дослідження, експертиза. Ми хочемо взяти зразки цього зерна на експертизу, щоб встановити, чи справді це зерно українського походження. Іншого шляху на сьогоднішній день немає», – повідомив Крим.Реалії Ігор Осташ.

Український посол підкреслив, що судно не може вивантажити зерно і перебуває в порту Тріполі.

«Зараз судно затримали, воно не розвантажується. Також є відповідна реакція Посольства США в Лівані, тому що це судно перебуває під санкціями Сполучених Штатів і підпадає під їхній так званий «Закон Цезаря». Тому судно поки що не рухається, залишається в порту, і для нас це дуже важливо, щоб ми мали до нього доступ», – розповів Крим.Реалії Ігор Осташ.

Дані про перебування судна LAODICEA у порту Тріполі підтверджує сайт Marine Traffic, що показує історію маршрутів та місцеперебування суден у реальному часі. Повідомляється, що суховантажне судно прибуло до Тріполі з турецького порту Ізмір.

Теми:

Ще на цю тему