США виділили $500 мільйонів для допомоги країнам, які постраждали від російської війни

10:40 28.07.2022

Уряд Сполучених Штатів виділив Європейському банку реконструкції та розвитку $500 мільйонів для підтримки бізнес-діяльності, а також надання державних послуг в Україні та інших країнах, постраждалим від російської війни.

Про це йдеться в офіційному повідомленні американського Мінфіну, оприлюдненому в середу, повідомляє Укрінформ.

«Цей внесок підтверджує нашу підтримку народу України, який захищає свою країну від неспровокованої й невиправданої війни з боку рф», - заявила помічниця міністра фінансів з питань міжнародної торгівлі та розвитку Алексія Латорту.

У відомстві повідомили, що ці кошти призначені для негайного реагування на кризу, включно із забезпеченням потреб енергетичної й продовольчої безпеки, а також функціонування важливої інфраструктури транспорту й логістики. Крім того, фінансування спрямовуватиметься на підтримку фермерів та експортерів, допомогу вразливим верствам населення та внутрішньо переміщеним особам.

Зазначається, що внесок США сприятиме залученню щонайменше $1 мільярда інвестицій ЄБРР, які допоможуть відновити економічну активність за допомогою інструментів розподілу ризиків та мобілізації інших донорів. Це фінансування також підтримає гранти на технічну допомогу з метою підтримки малого та середнього бізнесу, покращення бізнес-середовища та пом’якшення ризиків продовольчої й енергетичної безпеки.

 

Ще на цю тему