Росія вивезла з українських територій пів мільйона тонн зерна та 11 тисяч тонн металу - Ініціатива з вивчення російського піратства

17:00 27.07.2022

У США створено Ініціативу з вивчення російського піратства (ISRP). На сайті Russia Theft Watch аналітики публікують звіти щодо обсягів викраденої сировини російськими військами з українських територій.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на Russia Theft Watch.

У звіті ISRP вказано, що зафіксовано майже 50 непомітних випадків крадіжок. За попередніми оцінками, загальна кількість вивезених росіянами з України обсягів пшениці, кукурудзи та ячменю становить понад пів мільйона метричних тонн та постійно зростає.

«Слідчі також встановили, що Росія забрала понад 11 000 метричних тонн української металопродукції, в основному з металургійного комбінату "Азовсталь", який перебував в облозі в Маріуполі, загальною вартістю понад 166 мільйонів доларів. Вони виявили ще 28 тис. метричних тонн металопродукції, завантажених на кораблі, і майже 200 тис. метричних тон металу в порту, який Росія може вкрасти в будь-який момент. Незаконна діяльність викликала побоювання щодо спровокованого голоду, і її економічні наслідки вже відчуваються в усьому світі», - йдеться у звіті.

Такий грабунок порушує міжнародне право. За словами держсекретаря США Ентоні Блінкена, Росія розкрадає активи для продажу заради власної вигоди.
 

Ще на цю тему