США заявили про продаж резервних 20 мільйонів барелів нафти

15:00 27.07.2022

Сполучені Штати Америки продадуть додатково 20 млн барелів нафти зі стратегічного резерву в рамках плану заспокоїти ціни на ринку, які виросли через повномасштабне вторгнення російської армії в Україну. 

Як пише група Інформаційний спротив, про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву Білого Дому.

Сполучені Штати вже продали 125 мільйонів барелів із резерву, причому майже 70 мільйонів барелів уже поставлено покупцям, повідомив журналістам високопоставлений чиновник адміністрації.

Вивільнення обсягів з резерву стали «рятівним колом» для нафтових і нафтопереробних компаній у США, оскільки галузь ще відновлює видобуток нафти після спаду, спричиненого пандемією COVID-19, сказав посадовець.

Управління енергетичної інформації США цього місяця заявило, що видобуток нафти в США зросте до понад 11,9 млн барелів на день у 2022 році та майже до 12,8 млн барелів на день у 2023 році. Торік видобуток становив 11,2 млн барелів на день. 

Восени Штати почнуть приймати заявки на викуп 60 млн барелів сирої нафти в резерв, що стане першим кроком у поповненні запасів після вивільнення 180 мільйонів барелів. Такі закупівлі нафти не будуть конкурувати з попитом на нафту найближчим часом, оскільки вони, ймовірно, відбудуться після 2023 фінансового року, повідомили в американському відомстві.
 

Ще на цю тему