Окупанти вирішили перевозити військові вантажі поромом з Єйська до Маріуполя

09:20 27.07.2022

Російські загарбники готуються у серпні запустити регулярну поромну лінію між російським Єйськом та окупованим Маріуполем для постачання зброї і вивезення награбованого. 

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, пише видання Порти України.

«Окупанти вирішили перевозити військові вантажі поромом з Єйська. На зворотнє поїде вкрадене», — написав Андрющенко у Telegram.

Організацію перевезень доручили підприємству з орбіти міноборони Росії — ТОВ «Оборонлогистика».

«Навіть по промо кампанії легко побачити, що всі її клієнти — військового напряму. Ніхто вже особливо не ховається», — наголосив Андрющенко.

До роботи на лінії окупанти планують залучити автомобільно-пасажирський пором «Лаврентій» 2010 року побудови, який раніше був задіяний на Керченській поромній переправі. Порт приписки судна — Новоросійськ.

«Одного цього порома вистачить для перевезення протягом 4 годин морем 20 фур боєкомлпекту (наприклад). Окрім того, варто звернути увагу на великий флот цієї «цивільної» кампанії. Все в Новоросійську. Але ж ми знаємо, що росіяни вимикають на судах в Азові всі прибори ідентифікації, тому що насправді піде в порт Маріуполь — покаже час. Поки розбудова військово-логічтичної бази в порту в стані облаштування», — підсумував Андрющенко.

На початку липня російські загарбники остаточно відновили роботу Маріупольського морського порту для вивезення викрадених вантажів і завезення військової техніки.

У травні російська окупаційна «адміністрація» Маріуполя призначила «капітаном» Маріупольського морського порту колишнього голову Державної інспекції з безпеки на морському та річковому транспорті (Укрморрічінспекції) Григорія Соболевського.

На початку травня Міністерство інфраструктури видало наказ про закриття морських портів Бердянськ, Маріуполь, Скадовськ та Херсон, які розташовано на окупованих Росією територіях Запорізької, Донецької та Херсонської областей, до відновлення над ними контролю.
 

Ще на цю тему