Польща більше не братиме участі в заходах, де присутні росіяни й білоруси

20:20 25.07.2022

Офіційні представники Польщі більше не братимуть участі в заходах за участі представників Росії та Білорусі.

Як повідомляє Європейська правда, таку заяву заступник міністра закордонних справ Польщі Павел Яблонський зробив у понеділок 25 липня в етері Польського радіо.

«Ми ухвалили таке рішення, бо це основоположний елемент нашої політики щодо російської агресії. Ми вважаємо, що Росія і Білорусь, яка підтримує її, повинні бути ізольовані від усіх міжнародних форматів", – наголосив він.

Яблонський додав, що «така ізоляція є необхідною, бо Путін також будує свою політику на основі того факту, що в нього є певні можливості міжнародних контактів».

«Необхідно запобігти тому, щоб до Росії ставилися як до нормального партнера в міжнародних відносинах, оскільки сьогодні Росія – не нормальний партнер. Вона – агресор, утворення, яке порушує міжнародне право й здійснює акти міжнародного тероризму, нападаючи на цивільне населення й цілеспрямовано вбиваючи людей», – зазначив представник польського МЗС.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Путін проводив телефонні переговори з лідерами Франції та Німеччини, через що вони зазнавали критики. Крім того, президента РФ офіційно запросили на саміт «Групи двадцяти» до Індонезії.
 

Ще на цю тему