В'язням Кремля Джелалу та братам Ахтемовим продовжили арешт на три місяці

20:00 23.07.2022

На судовому слуханні, що відбулося 21 липня, у справі Азіза та Асана Ахтемових, а також першого заступника Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла в'язням Кремля продовжили термін затримання під вартою на три місяці.

Про це QIRIM.News розповіла дружина Азіза - Аділе Ахтемова.

Фото с сайта QIRIM.News

За словами Ахтемової, звинувачення наполягало на продовженні арешту у СІЗО, оскільки стверджувало, що обвинувачені можуть втекти від слідства.

«Справа знаходиться на такій стадії, що вони (Асан Ахтемов, Азіз Ахтемов та Наріман Джелял) ніяк не змогли б вплинути на ходи слідства якби вони були під домашнім арештом. Оскільки докази вже було надано і стороною звинувачення, і стороною захисту», - сказала вона.

Арешт кримським татарам продовжили до 26 жовтня.

На самому слуханні сторона звинувачення викликала спеціаліста з газопостачання, який не зміг дати конкретних відповідей на поставлені питання.

«Було все неоднозначно. Часто звучали фрази «можливо», «найімовірніше». Також неточно відповідав і вибухотехнік, якого викликали до суду раніше», - розповіла вона.

Раніше фігурант «справи Нарімана Джеляла» Азіз Ахтемов заявив у суді, що написав явки з повинною під тортурами.

Свідок захисту, якого допитали у справі Нарімана Джеляла та братів Ахтемових повідомив, що Наріман Джелял не міг мати жодного відношення до вибуху газопроводу, оскільки в цей день 21 серпня 2021 року перебував у Києві.
 

Ще на цю тему