Блінкен та Кулеба провели телефонну розмову

17:00 23.07.2022

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та Державний секретар США Ентоні Блінкен провели телефонну розмову.

«Провів телефонну розмову з держсекретарем США Ентоні Блінкеном щодо практичного посилення України в протистоянні російській агресії та терору», — написав 22 липня у Твіттер Дмитро Кулеба, додавши що особливу увагу співрозмовники приділили підтримці економіки України та новим поставкам військової допомоги, повідомляє ZN.UA.

Пресслужба Держдепу США повідомила, що під час розмови Ентоні Блінкен висловив вдячність за поїздку першої леді України Олени Зеленської до Вашингтона, зазначивши, що її візит надав важливу можливість визнати людську ціну війни Росії та підкреслити незмінну прихильність Сполучених Штатів гуманітарній допомозі та допомозі у відновленні України. 

«Обидва лідери також говорили про зусилля щодо вирішення глобальної кризи продовольчої безпеки, яка є наслідком навмисного блокування Кремлем експорту української сільськогосподарської продукції. Держсекретар передбачив подальшу безпекову допомогу Україні, оскільки вона продовжує захищатися від жорстокої та невиправданої війни, розпочатої Росією», — йдеться у повідомленні.

Цього ж дня Ентоні Блінкен провів присвячену війні РФ проти України телефонну розмову з міністеркою закордонних справ Канади Мелані Жолі.

Як повідомлялось, ввечері 22 липня стало відомо, що Сполучені Штати оголосили новий пакет військової допомоги Україні обсягом 270 мільйонів доларів.
 

Ще на цю тему