У Туреччині розпочинають морські випробування власної корабельної артустановки / Відео

20:00 21.07.2022

Нову турецьку корабельну артилерійську установку калібру 76/62 мм для морських випробувань встановили на корвет TCG Beykoz (F-503) національних ВМС.

По це повідомило Міністерство національної оборони Турецької Республіки, пише Мілітарний.

Інтеграція артустановки на бойовий корабель відбулася після успішно завершених наземних випробувань. Тепер на установку чекають портові та морські тестування на корветі TCG Beykoz.

Морська гармата була розроблена спільно зі Стамбульським командуванням верфей та Корпорацією машинобудівної та хімічної промисловості (MKE A.Ş) під відповідальність за проектування та експлуатацію Міністерства національної оборони Туреччини.

Перші випробувальні стрільби з артустановки було проведено на початку грудня 2021 року. На першому етапі тестувань були присутні вище військове керівництво країни, у тому числі міністр оборони Туреччини та представники розробника.

Заявлений радіус дії 76-мм артилерійської установки – до 20 кілометрів, боєзапас – 70 снарядів, швидкість стрільби – 80 пострілів за хвилину. Вага спорядженої артустановки – 8500 кг.

Розробка нової системи тривала близько одного року.

За словами директора MKE Ясіна Акдере проєкт запустили для можливих високих затрат на закупівлю та тривалого графіку виробництва 76-мм артилерійських установок OTO Melara італійської компанії Leonardo.

Турецькі ВМС використовують установки OTO Melara на серії фрегатів класу Oliver Hazard Perry, корветів Ada (MILGEM) та ракетних катерах Kılıç.

Після успішного завершення двох процесів випробувань, що залишилися, морська гармата національної розробки буде прийнята на озброєння Збройних сил Туреччини.

Ще на цю тему