росЗМІ намагаються переконати, що рф не перебуває в дипломатичній ізоляції – ЦПД

11:40 20.07.2022

кремлівські засоби масової інформації намагаються подати візит президента рф володимира путіна до Тегерана як доказ того, що росія не перебуває в дипломатичній ізоляції.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомляє в Телеграмі.

У ЦПД зауважили, що цей наратив, як і сам візит, має насамперед символічне значення – показати всьому світу, що попри санкції росія знаходить країни для співпраці.

Так, із посиланням на прессекретаря президента росії дмитра пєскова пропагандисти кремля поширюють меседж, що візит путіна до Тегерана нібито доводить успіхи боротьби із санкціями.

Як зазначили в Центрі протидії дезінформації, зустріч із путіним вигідна також і лідеру Ірану, щоб показати Заходу, що його країна може розширити свій вплив поза межі Близького Сходу.

"Подібні візити здійснюватимуться і в майбутньому з провокативною метою, а також для поширення маніпуляцій, проте сьогодні країни-партнери рф відмовляються від співпраці і не хочуть бути причетними до політики кремля", – наголосили в ЦПД.

Як повідомляв Укрінформ, російська пропаганда поширює наратив про можливу ядерну війну через вступ до НАТО Швеції та Фінляндії.

Ще на цю тему