Росіяни увійшли до радіаційної зони енергоблоку Запорізької АЕС – Енергоатом

16:20 19.07.2022

Російські військові вчергове порушили норми ядерної та радіаційної безпеки на захопленій Запорізькій АЕС в Енергодарі.

Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на телеграм-канал «Енергоатому».

«Вчора, 18 липня 2022 року, російські загарбники, які окупували ЗАЕС, силоміць відібрали у двох працівників станції перепустки та, скориставшись ними, зайшли на "брудну" естакаду і до радіаційної зони блока №2 ЗАЕС. Звісно ж, питаннями безпеки вони не переймалися і порушили всі встановлені норми та процедури проходження й перебування у цій зоні. Не було ані спеціального одягу, ані передбачених підготовчих процедур перебування в ній», - йдеться у дописі.

Також в «Енергоатомі» заявили, що нікому не відомо, що російські військові могли занести в приміщення та залишити там: зброю, вибухівку.

«А це вже пряма загроза ядерній безпеці. Вкотре! Енергоатом в установленому порядку поінформує МАГАТЕ й інші компетентні органи про черговий факт порушення ядерної та радіаційної безпеки», - зазначили в установі.

Запорізька АЕС перебуває під контролем російських військових з 4 березня. Наразі на території станції знаходиться близько 500 військових РФ та велика кількість їхньої техніки. Саме з території станції вони обстрілюють Нікополь.
 

Ще на цю тему