В Україні наклали арешт на білоруські локомотиви, що перевозили товари для забезпечення армії рф

14:20 19.07.2022

В Україні накладено арешт на білоруські локомотиви, які перевозили товари для забезпечення російської армії.

Про це пише ЦТС з посиланням на інформацію Офісу Генерального прокурора.

За клопотанням Київської міської прокуратури арештовано та передано в АРМА локомотиви білоруської власності, які використовувалися для транспортування товарів, у тому числі, необхідних рф для ведення війни проти України.

Вартість переданого майна становить понад 70 млн грн.

Техніку виявлено на території України під час огляду, проведеного в межах розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ч. 4 ст. 110-2 КК України).

За даними слідства, ці локомотиви здійснювали регулярні перевезення товарів, у тому числі паливно-мастильних матеріалів, з України до рб, які у подальшому використовувалися рф для матеріального забезпечення армії країни-агресора під час вторгнення в Україну.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СУ ГУ Нацполіції у м. Києві за матеріалами Департаменту кібербезпеки СБУ та у взаємодії з Департаментом економічної та інформаційної безпеки АТ "Укрзалізниця".
 

Ще на цю тему