У Норвегії почали збір коштів на Bayraktar для України

13:40 19.07.2022

У Норвегії запустили кампанію зі збору коштів для купівлі турецького ударного безпілотника Bayraktar TB2 для потреб Збройних Сил України.

У рамках кампанії планується зібрати 55 мільйонів крон (близько 5,5 мільйона доларів) та передати їх у фонд допомоги при посольстві України, пише Мілітарний.

Норвегія підтримала ініціативу інших європейських держав, які збирають кошти, щоб придбати військову техніку для захисту України.

Організатори збору коштів розповіли, що кожен громадянин може пожертвувати на Bayraktar TB2 не менше 10 крон.

Перші 1000 благодійників, які пожертвують понад 250 крон (25 доларів), допоможуть визначитись із назвою для ударного безпілотника.

«Подаруйте Байрактар від норвежців для народу України – проявіть солідарність в боротьбі із Путіним», – наголошують організатори збору.

Вже деяки час низка європейських країн збирає кошти для придбання ударних безпілотників для України.

Нещодавно в Україну прибув безпілотник Bayraktar TB2 від Литви з ім’ям «Vanagas» (Яструб), на який зібрали гроші литовці.

Також у Польщі станом на 18 липня зібрали вже понад 16,4 млн злотих (понад 3 млн дол. США) на Bayraktar TB2 для України. Це становить 75% коштів від необхідної суми 22,5 млн злотих (майже 5 млн дол.). Кошти в межах акції «Купімо Україні Bayraktar» перевели близько 150 тисяч людей.
 

Ще на цю тему