У Чорному морі «на варті» перебувають 2 ракетоносії та 4 десантні кораблі рф – ОК «Південь»

17:40 18.07.2022

У Чорному морі наразі перебувають два ракетоносії надводного базування і чотири великі десантні кораблі рф. Про це під час брифінгу повідомила начальник об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк, передає УНН.

Цитата

«Вони (кораблі – ред.) знаходяться у безпечній ділянці для себе, що прикривається силами протиповітряної оборони, розташованої на тимчасово-окупованих територіях. Тому тримаються ближче до Кримського півострова. Але, все ж таки, на варті залишаються два ракетоносії надводного базування, і чотири великих десантних кораблі. Тому що вони продовжують створювати ілюзію ймовірності десантної операції», – повідомила Гуменюк.

Деталі

За словами спікерки, перебазування частини флоту рф – є черговим маневром. Такі дані не можна трактувати однозначно, оскільки це може бути підведенням корабельного складу, якомога далі у ракето безпечні ділянки, де вони не можуть бути уражені засобами ураження Збройних сил України.

“Це може свідчити про те, що вони намагаються переформатувати для того, щоб скомпонувати якийсь інший маневр у морі. Тому ми за ними пильнуємо, будемо бачити та аналізувати”, – додала Гуменюк.

Ще на цю тему