Євросоюз не визнаватиме паспорти, які режим путіна роздаватиме українцям - Боррель

11:40 14.07.2022

Європейський Союз засуджує рішення Владіміра Путіна спростити роздавання російських паспортів усім громадянам України й не буде визнавати ці документи.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на заяву високого представника ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозепа Борреля.

"Нове російське законодавство, яке зараз спрощує процедуру отримання громадянства росії для всіх українців, є ще одним грубим порушенням суверенітету України, пов’язаним із незаконною війною росії", – зазначив Боррель.

За його словами, Європейський Союз не буде визнавати такі паспорти.

Як повідомлялося, 11 липня володимир путін підписав указ про надання російського громадянства в спрощеному порядку всім жителям України. Указ вносить зміни до попередніх указів про спрощений порядок надання громадянства рф для мешканців тимчасово окупованих територій України в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях, нині поширюючи його дію на решту української території.

У Міністерстві закордонних справ України наголосили, що таке рішення є черговим зазіханням на суверенітет і територіальну цілісність України, несумісне із нормами та принципами міжнародного права та закликали міжнародних партнерів України «до жорсткої реакції на нові паспортні фантазії путіна».

Ще на цю тему