У Калінінградській області військові рф відпрацювали удари «Іскандерами»

11:40 13.07.2022

Під час військових навчань у Калінінградській області Росії, куди обмежено транзит через санкції ЄС, у вівторок 12 липня відбулися стрільби й пуски ракет оперативно-тактичних комплексів .

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на повідомлення Балтійського флоту Росії.

У заняттях зі стрільби брали участь близько 500 військовослужбовців РФ та до 30 одиниць військової техніки, а для ракетних навчать задіяли понад 100 військових і близько 20 одиниць військової та спеціальної техніки.

«Понад половина бойових вправ здійснюється у темний час доби. Для ведення прицільного вогню в умовах обмеженої видимості застосовуються нічні приціли та прилади нічного бачення, а також освітлювальні ракети», – йдеться в повідомленні.

Під час відпрацювання ракетних ударів російські підрозділи здійснили таємну вилазку і вдарили по мішенях, які імітують «пускові установки ракетних комплексів, аеродроми, захищені об'єкти, скупчення військової техніки та командні пункти умовного супротивника».

«Крім того, бойові розрахунки ракетного з'єднання флоту відпрацювали дії в умовах радіаційного та хімічного зараження місцевості, а також щодо відображення нападу диверсійно-розвідувальних груп умовного супротивника», – додають у Балтійському флоті.

Наприкінці червня повідомлялося, що військовослужбовці Балтійського флоту РФ проводять навчання ракетних та артилерійських підрозділів у Калінінградській області, а також відпрацювали висадження десанту.

У Литві 10 липня набула чинності заборона на ввезення цементу, спирту та низки інших товарів російського походження на територію Євросоюзу, передбачену четвертим пакетом санкцій ЄС.

Раніше Литва обмежила транзит сталі та чорних металів до Калінінградської області на підставі санкцій ЄС. 

За даними ЗМІ, ЄС хотів вивести транзит з-під дії санкцій, щоб не дратувати Росію. Водночас президент Литви Гітанас Науседа вважає, що жодних поступок Росії в цьому питанні бути не повинно.
 

Ще на цю тему