У Маріуполі вже є «план мобілізації» - першими в армію рф заберуть студентів і «неблагонадійних»

08:40 12.07.2022

У Маріуполі до армії "днр" першими забиратимуть студентів, поліцейських-зрадників і чоловіків, які пройшли фільтраційні табори.

Про це повідомляє у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ

"До адміністрації колаборантів в Маріуполі надійшло розпорядження про план мобілізації в армію «днр»... В першу чергу під мобілізацію підпадуть студенти «університетів» Маріуполя (обґрунтування – забезпечення безкоштовним навчанням), некваліфіковані робітники, зареєстровані на роботах в ММК ім. Ілліча, працівники поліції, що добровільно перейшли на роботу в «поліцію днр», та звільнені з пунктів фільтрації (фільтраційних колоній в с. Козацьке та Безіменне)", - йдеться у повідомленні.

За словами Андрющенка, від мобілізації на першому етапі планують звільнити працівників Маріупольського порту, залізниці, задіяних на ремонтних базах військової техніки (зокрема на ММК ім. Ілліча) та деякі категорії комунальників (водоканал, електрики). При цьому «донецькі» висловлюють невдоволення небажанням маріупольців захищати «молоду республіку» та низькою ініціативою місцевої адміністрації.

Андрющенко радить усім маріупольцям, особливо чоловікам, терміново їхати з міста, за будь-яку ціну уникати офіційних реєстрацій та сумнівних «працевлаштувань». Якщо мобілізації уникнути не вдалося - здаватися в полон за першої нагоди, щоб не тільки уникнути відповідальності, а й зберегти життя.