Молдова підтримує зв’язок з військовими рф через ситуацію в Придністров’ї

11:30 09.07.2022

Молдова має канали зв’язку з міністерством оборони росії через Об’єднану контрольну комісію для обміну інформацією щодо ситуації в невизнаному Придністров’ї.

Як повідомляє Європейська правда, про це в інтерв’ю NewsMaker заявив державний секретар міністерства оборони Молдови Валеріу Міжа.

«Щодо України, то ми уважно спостерігаємо за зоною наших інтересів, за розвитком ситуації в Одесі. Це дуже важливий прикордонний сектор для Молдови. Ми також підтримуємо діалог із партнерами. Ми маємо відкритий канал спілкування і з військовими представниками Російської Федерації. Йде обговорення, щоб уникнути провокацій та ситуацій, коли хтось щось неправильно інтерпретує», – сказав він.

Міжа відмовився розкривати подробиці контактів, але додав: "Судячи з того, що у нас є канал зворотного зв'язку, фідбек, ми бачимо, що придністровська сторона, а також російська та українська з розумінням ставляться до того, щоб уникнути якихось зіткнень у зоні безпеки".

Коментуючи можливу військову загрозу з Придністров’я, держсекретар Міноборони Молдови сказав, що Кишинів володіє ситуацією про стан російського і придністровського військового контингенту і "поки що ми не бачимо тут високих ризиків".

Нагадаємо, з кінця квітня у Придністров’ї діяв найвищий рівень терористичної загрози через серію терактів без жертв, в яких у регіоні звинувачували Україну або Молдову.
 

Ще на цю тему