Румунський порт почав перевантажувати українське зерно на рейді / Фото

09:00 07.07.2022

У порту Констанца (Румунія) розпочато переробку українських зернових вантажів на експорт за новою методикою без постановки до причалу, що дозволить різко збільшити можливості та оброблюваний вантажопотік. 

Про це пише видання Порти України з посиланням на Maritime.bg.

Компанія Transport Trade Services (TTS) запустила новий комплексний логістичний проект, який забезпечує значне збільшення українських вантажопотоків, що транспортуються з річкових портів Рені та Ізмаїл, і їх подальше навантаження на морські комерційні судна в порту Констанца”, — повідомили в адміністрації порту Констанца.

У порту Констанца також зазначають, що проект має прямий ефект — «усунення потреби в складських і складських приміщеннях з логістичного ланцюжка».

Українські вантажі будуть перевантажуватися безпосередньо з барж, які прибули річковим транспортом, на судна в глибоководній частині румунського порту. З фотографій, наданих румунським портом, видно, що перевантаження здійснюється плавкраном.

Першим судном, яке обробляється за новою моделлю логістики в порту Констанца й приймає 31 тис. тонн зернових вантажів походженням з України, став теплохід Lausanne (прапор — Сьєрра Леоне).
 

Фото: maritime.bg

Ще на цю тему