Мінінфраструктури збільшить кількість пунктів пропуску вантажівок на кордоні з Румунією

08:40 07.07.2022

Міністерство інфраструктури до початку серпня планує частково відкрити два пункти пропуску на кордоні з Румунією: «Дяківці» й «Красноїльськ». 

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм, пише видання Порти України.

До кінця осені плануємо відкрити два повноцінних вантажних пункти пропуску: «Дяківці» і «Красноїльськ». Обидва планується запустити у режимі 24/7 для всіх видів транспортних засобів. Утім, чекати закінчення осені, поки завершаться всі роботи з підготовки пунктів пропуску, не будемо. Найближчими тижнями буде запроваджено тимчасові заходи, які мають суттєво розвантажити наявні транспортні потоки”, — написав Найєм у Facebook.

Так, «Красноїльськ» запрацює для легкового і порожніх вантажних транспортних засобів уже під кінець липня — на початку серпня. «Дяківці» запрацюють для імпорту пального, а також для легкового і порожніх вантажних транспортних засобів до початку серпня.

Крім того, на пункті пропуску «Порубне» до кінця тижня буде звільнено дипломатичні смуги для проїзду транспортних засобів із пальним. А за два тижні буде узгоджено план із розширення пункту пропуску шляхом облаштування чотирьох додаткових смуг для вантажного транспорту”, — зазначив Найєм.

Повноцінно на пропуск вантажівок нові пропускні пункти на кордоні з Румунією повинні запрацювати до кінця осені 2022 року.

За словами заступника міністра, після початку війни та закриття портів через єдиний нявний пункт пропуску Порубне—Сірет проїхало майже 22 тис. транспортних засобів, що майже втричі більше, ніж за цей самий період минулого року.
 

Ще на цю тему