Київ просить Туреччину перевірити ще три російські судна, які підозрює у вивезенні українського зерна – Reuters

15:00 06.07.2022

Україна звернулася до Туреччини із проханням допомогти у розслідуванні щодо трьох суден під російським прапором, які Київ підозрює у вивезенні українського зерна з окупованих територій,повідомило Крим.Реалії з посиланням на агентство Reuters.

У листі від 13 червня, про який раніше не повідомляли, українська прокуратура попросила Міністерство юстиції Туреччини провести розслідування і надати докази щодо трьох суден.

У листі, з яким ознайомилося агентство Reuters, йдеться про те, що судна вирушали з головного зернового терміналу окупованого Криму в Севастополі у квітні та травні, і Київ просить Анкару надати документацію про їхній вантаж і прибуття до турецьких портів.

Усі три великі суховантажні судна – «Михаил Ненашев», «Матрос Позынич» и «Матрос Кошка» – належать дочірній компанії російської державної компанії «Об’єднана суднобудівна корпорація», що перебуває під санкціями Заходу, згідно з судноплавною базою даних Equasis. Російська компанія не відповіла на запит Reuters про коментарі.

Reuters зазначає, що якщо буде встановлено, що «Об’єднана суднобудівна корпорація» перевозила зерно із захопленої Росією території України, це додасть нових доказів причетності російських державних структур до перевезення краденого українського зерна.

Теми:

Ще на цю тему