Військові ЗСУ розпочали навчання у Британії - Воллес

12:00 06.07.2022

Міністр оборони Британії Бен Воллес у доповіді Палаті громад про початок навчання українських військових у Сполученому Королівстві.

Про це повідомляєУкрінформ із посиланням на сайт парламенту Британії.

У записці, адресованій Палаті громад, він нагадав, що у відповідь на російське вторгнення «уряд Великобританії надає Україні військову допомогу в розмірі 2,3 млрд фунтів стерлінгів», що передбачає, зокрема, «зобов'язання очолити інноваційну програму з навчання до 10 тисяч українських новобранців».

За його словами, перша група військових ЗСУ нещодавно прибула до Великої Британії. Навчання проходитиме на військових полігонах у різних регіонах країни й проводитиметься бійцями 11-ї бригади підтримки сил безпеки.

Воллес зазначив, що українські солдати пройдуть курс базової підготовки британських військових – щодо володіння зброї, надання першої допомоги на полі бою, польової роботи, тактики патрулювання, а також правових основ стосовно збройних конфліктів. Кожен курс триватиме кілька тижнів.

«Наша мета - збільшити масштаби й частоту цих курсів відповідно до вимог України», - зазначив міністр. Він розповів, що обговорює з міжнародними партнерами варіанти їхньої участі в програмі навчання шляхом виділення інструкторів та обладнання.«Ми очікуємо, що пакет навчальних програм з часом розвиватиметься», – зауважив Воллес. Він назвав цю роботу пріоритетною для міністерства оборони, оскільки вона слугує «зміцнення потенціалу українських Збройних Сил та демонструє постійне лідерство Великої Британії у відповіді на агресивну російську війну».

Окремі деталі цієї програми залишаються «таємницею в цілях безпеки», наголосив він.

Теми:

Ще на цю тему