Єврокомісія вже починає працювати з Україною як із майбутнім членом ЄС – Кулеба

13:40 04.07.2022

На рівні Європейської комісії після отримання Україною статусу кандидата вже розгортаються механізми щодо роботи з Україною як з майбутнім членом Європейського Союзу.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю LB.ua.

«Я бачу, як на рівні Європейської комісії вже розгортаються механізми по роботі з Україною як з майбутнім членом Європейського Союзу. На рівні Європейської комісії вже починають рефлексувати (а потім це перейде в офіційну аналітику, вже на папері, з усіма шапками і підписами) – який вплив матиме вступ України на європейські політики. Починаючи, умовно, від того, скільки треба депутатів в Європарламенті, до того, яким буде вплив українського сільського господарства на загальноєвропейську сільськогосподарську політику», – сказав Кулеба.

Він додав, що бачить також, як реально відкриваються двері в Європейському Союзі з включення України у внутрішній ринок.

«Це і обнулення ставок на імпорт, це і транспортний безвіз. Процес іде в той бік», - переконаний глава української дипломатії.

Водночас Кулеба зауважив, що хоча процес відкриття для України дверей триває, паралельно Європейський Союз має себе реформувати.

«Ми вступимо в інший Європейський Союз. Але наразі я не бачу жодних індикаторів, які б свідчили про те, що тема реформи Європейського Союзу використовується для уповільнення європейської інтеграції України», – зазначив очільник МЗС.

 

Ще на цю тему