У МВС пояснили, як втеча росіян зі Зміїного змінить хід війни в Чорному морі

18:20 30.06.2022

Те, що російські війська поспіхом евакуювалися з острова Зміїний, є величезною перемогою військовослужбовців Збройних Сил України.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це поінформував у ефірі загальнонаціонального телемарафону радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко.

Зокрема, він заявив, що росіяни прагнули зробити зі Зміїного таку собі скелю-авіаносець, на яку вони поставлять ППО і зможуть контролювати всю цю частину Чорного моря.

«Те, що ми їх вибили звідти і те, що упродовж останніх кількох днів у росЗМІ ми чули всі ці нісенітниці, на кшталт знищення 14-ти «Байрактарів», – насправді це величезна перемога ЗСУ. Щоб зрозуміти, що відбулося – ми фактично нівелювали увесь чорноморський флот у цій частині акваторії Чорного моря», – сказав радник глави МВС.

Відповідаючи на запитання, що Україна наразі може зробити з кораблями рф, Денисенко уточнив, що наразі вони, на жаль, знаходяться достатньо далеко і бояться ближче підходити. «Але з точки зору висадки десанту наразі у них взагалі немає жодних можливостей будь-що робити у цій частині (акваторії – ред.)», – поінформував представник МВС.

Він також висловив впевненість у тому, що росіяни намагатимуться повернутися на Зміїний.

«Вони будуть робити ці спроби, я впевнений у цьому. Вони намагатимуться щось робити, але наразі ми, у тому числі, показали, що у них немає там ППО, немає можливостей реально підходити ближче своїми кораблями. Тому я сподіваються, що у цьому випадку їм нічого не вдасться. Але спроби вони, безумовно, будуть робити», – сказав Денисенко.

Теми:

Ще на цю тему