У Маріуполі загарбники зібрали дані металургів – їх можуть депортувати чи мобілізувати

17:40 30.06.2022

У Маріуполі загарбники під різними приводами зібрали персональні дані працівників металургійних підприємств і тепер обіцяють їх «релокувати», що може означати депортацію чи «мобілізацію».

Таку думку висловив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, повідомляє Укрінформ.

«Навколо заводів довго тривали процеси масового збору металургів... То фіктивні видачі трудових книжок, то навпаки – збір нових заяв. І от сьогодні фактичний гауляйтер Донецької області Хоценко заявив, що працівників металургійних підприємств Маріуполя буде переміщено та «релоковано» на інші помислові підприємства», – написав Андрющенко.

При цьому, зазначає він, на окупованій частині Донецької області немає працюючих промислових підприємств. Тобто, на його переконання, працівників заводів або примусово депортують на підприємства в росію, або «релокація» означає «мобілізацію».

За його словами, персональні оновлені дані здебільшого вже подані самими металургами під час маніпуляцій загарбників на заводах та додатково підтверджені даними фільтрації.

«Тому знов – терміново евакуюйтесь. Поки є «коридорчик» та не опинились в окопах або за Полярним колом», -– закликав радник міського голови.

Ще на цю тему