Штати ввели обмеження проти п’яти китайських компаній за допомогу росії

12:00 30.06.2022

Міністерство торгівлі США додало до «чорного списку» п’ять китайських компаній, які могли надавати допомогу російським військовим – попри зусилля США та союзників перекрити доступ росії до технологій після масштабного вторгнення рф в Україну.

Про це повідомило в середу видання WSJ із посиланням на представників американського уряду, передає Укрінформ.

«Цей крок, який набув чинності в вівторок, став першим випадком, коли влада США застосувала заходів проти китайських компаній зі звинуваченнями в підтримці росії у її війні»,– зазначається в публікації.

За словами представників влади США, китайські компанії продовжують укладати нові контракти на постачання товарів російським організаціям, які перебувають під санкціями. При цьому не уточнюється, про які саме категорії товарів йдеться.

Тим часом радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що пріоритетом номер один для Вашингтона в контексті Китаю та України є зусилля, щоби завадити Пекіну підтримувати рф й забезпечувати її дефіцитним обладнанням. Другий пріоритет, за його словами, полягає в тому, щоби не дати Китаю підірвати тиск західних санкцій на росію.

Докладно з переліком російських підприємств під санкціями можна ознайомитись у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, ЄС, Канади, Великобританії та США у зв'язку з російською агресією проти України.
 

Теми:

Ще на цю тему