США внесли в «чорний список» компанію з Узбекистану, яка допомагала РФ обходити санкції

10:00 30.06.2022

Сполучені Штати у вівторок наклали санкції проти узбецької компанії Promcomplektlogistic, яка, як стверджує американська сторона, допомагала оминати обмеження, запроваджені проти Росії через повномасштабне вторгнення в Україну.

Про це повідомляє Європейська правда.

У заяві Державного департаменту США зазначається, що на початку березня санкції були запроваджені проти російського підприємтсва "Радиоавтоматика", яке спеціалізується на придбанні іноземних компонентів для оборонної промисловості РФ.

Стверджується, що з того часу Promcomplektlogistic «активно допомагав «Радиоавтоматике» в уникненні санкцій США», зокрема шляхом продажу російській компанії електронних компонентів, як-от мікросхем.

Держдепартамент США заявив, що введення санкцій щодо Promcomplektlogistic стало «попередженням» для компаній у всьому світі: «Якщо ви ведете бізнес з юридичною або фізичною особою, яка перебуває під санкціями, майте на увазі, що ви також можете потрапити під санкції».

Як наслідок, всі активи Promcomplektlogistic у США будуть заморожені, а американським компаніям буде заборонено вести з нею бізнес.

Теми: