Нові санкції Великобританії проти РФ: у списку друга найбагатша людина РФ та родичі Путіна

17:20 29.06.2022

Сьогодні, 29 червня, уряд Великобританії оголосив про нові санкції, які вразили найближче оточення Путіна.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це йдеться у у пресрелізі уряду Британії. 

Серед тих, хто потрапив під санкції, Володимир Потанін – друга найбагатша людина Росії та власник великого конгломерату "Інтеррос". Потанін продовжує накопичувати багатства, підтримуючи режим Путіна, купуючи Росбанк і акції Тинькофф Банку в період після вторгнення Росії в Україну.

Анна Цивілева, двоюрідна сестра Путіна, яка володіє російською вугледобувної компанії "Колмар Груп", також потрапила під санкції. Чоловік Цивілєвої Сергій Цивілєв є губернатором багатої на вугілля Кемеровської області, і пара значно виграла від своїх стосунків з Путіним. Під санкції потрапляє і "Колмар Груп"

"Поки Путін продовжує свою огидну атаку на Україну, ми будемо використовувати санкції, щоб послабити російську військову машину. Сьогоднішні санкції показують, що ніхто і ніщо не стане винятком, включаючи найближче оточення Путіна", - зазначив речник Британського уряду.

Велика Британія наклала санкцій на понад 1000 осіб і понад 120 компаній після вторгнення Путіна в Україну, а три чверті іноземних компаній скоротили свою діяльність в Росії – майже чверть з них повністю припинили роботу. Російський імпорт скоротився більш ніж на 40% після вторгнення, а запаси життєво важливих імпортних виробничих компонентів, ймовірно, вичерпаються в найближчі три-шість місяців.

Виробництво автомобілів також скоротилося на 60%, і російський міністр транспорту визнав, що логістична інфраструктура Росії зараз "порушена" в результаті санкцій.

Подробно с перечнем российских предприятий под санкциями можно ознакомиться в Базе данных юридических лиц, в отношении которых введены санкции Украины, ЕС, Великобритании, Канады и США в связи с российской агрессией против Украины.
 

Ще на цю тему